Министърът на туризма Илин Димитров е изпратил писмо до посланика

...
Министърът на туризма Илин Димитров е изпратил писмо до посланика
Коментари Харесай

Министърът на туризма сезира посланика на Мексико за поредния случай на върнати туристи

Министърът на туризма Илин Димитров е изпратил писмо до посланика на Мексико в Румъния. Поводът е семейство от България, което е отишло на 17 април на отмора в Мексико с изрядни документи и заплатени резервации, само че е било спряно от миграционните управляващи на летището в Канкун и върнато назад със същия аероплан, с който са пристигнали.

 

" Това е следващ случай на върнати български туристи от границата с Мексико. Получихме сигнал от ръководителя на ОБТ Павлина Илиева. Току-що подписах писмо до посланика на Мексико в Румъния (нямат задача в България) и ще създадем среща по тематиката. Този въпрос би трябвало да се реши! " безапелационен е министърът. 

 

Припомняме, че десетки българи в края на предходната година и при започване на 2023 година бяха върнати от Мексико, откакто отидоха на отмора. Случаите са самостоятелни и не касаят всички български туристи. Родните ни туристи – родители със сина си, описаха пред Bgtourism.bg, че са имали полети по маршрута Букурещ-Мадрид-Канкун.

 

На летището в Мексико са били арестувани два часа с конфискувани документи и телефони, след което са качени на самолета и върнати назад без пояснение от локалните управляващи за какво не са позволени. Семейството е от Добрич и показа, че е неприемливо българските туристи да бъдат третирани безпричинно по този метод и ще си търси правата.

Инфо: Актуално

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР