Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща в Белград

...
Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща в Белград
Коментари Харесай

Министър Проданов и министър Татяна Матич се обединиха около мотото “Балканите – сигурна дестинация за туризъм”

Министърът на туризма Христо Проданов организира работна среща в Белград с министъра на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Татяна Матич. Той предложи съответни хрумвания, които да разпрострат капацитета на района в региона на културния, конгресния, поклонническия и морския туризъм. Двете страни се сплотиха да работят дружно под мотото “Балканите – сигурна дестинация за туризъм ”.

„ В Белград съм, тъй като виждам капацитет в връзките сред двете страни в региона на туризма. Преди пандемията 500 хиляди сърби посещаваха страната ни годишно, толкоз бяха и българските туристи в Сърбия. Вашите жители познават добре нашите ски курорти. Надяваме се посредством присъединяване ни в ревюто ITB Белград и със взаимни начинания, България да бъде преоткрита от повече сръбски туристи за лятна почивка и морски туризъм “, съобщи министър Проданов.

Той осведоми своя сътрудник, че министерство на туризма възнамерява да провежда през май месец осведомително събитие по Южното Черноморие за сръбски публицисти и туристически блогъри и влогъри, които персонално да се срещнат с изискванията за туризъм в България. И предложения министър Матич да участва.

По време на срещата страните се съгласиха да поддържат по-интензивни контакти на работно равнище, като България и Сърбия ще предизвикват основаването и промотирането на взаимни туристически артикули и направления за привличане на туристи от далечни страни като Китай, Австралия и други

Татяна Матич предложи двете страни да работят дружно за развиването на туризма в Стара планина, която е значима географска връзка сред България и Сърбия. По думите на министър Проданов това може да стане по линия на стратегиите за трансгранично съдействие, тъй като страните ни имат освен обща планина, само че и река Дунав.

Министър Христо Проданов прикани Сърбия да ни поддържа за страна-домакин на 68-та сесия на Регионална комисия Европа на СОТ през 2023 година Гласуването ще бъде при започване на юни в Ереван по време на 67-та сесия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР