Министърът на туризма Христо Проданов (БСП) настоява след 31 май

...
Министърът на туризма Христо Проданов (БСП) настоява след 31 май
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Бежанците да се оправят като всички останали

Министърът на туризма Христо Проданов (БСП) упорства след 31 май дефинитивно да завърши програмата за настаняване на бежанци в хотели. “Ние проявихме човечност, взаимност и поддръжка към тези хора, които бягат от война, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях и към този момент е належащо тези хора да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да заплащат наем и да живеят по този начин, както живеят всички останали хора “. разяснява Проданов пред Българска национална телевизия.

Сега разноските се поемат от страната, само че по-късно парите от българския бюджет ще бъдат възобновени от Европейски Съюз. Регионалното министерство към този момент разгласи пренасочването на 60 милиона лв. от еврофондовете, които България няма да може да усвои, към програмата в помощ на бежанците.

Настанени в хотели са към 25 хиляди души от общо 85 хиляди украински бежанци в България.

Анкети от общественото министерство са посочили, че 90% от бежанците, настанени в хотели, са подготвени да стартират работа в областта на туризма, сподели министърът.

През предходната седмица вицепремиерът Калина Константинова сподели, че държавното управление ще подтиква работодателите да наемат украинците на работа. Тези, които не са си намерили дом, ще бъдат пренасочвани към държавни бази и общежития.

Проданов изясни в сряда, че летният туристически сезон за България ще е по-успешен от миналогодишния.

Липсата на туристи от Русия и Украйна ще се компенсира с такива от страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия, Словакия - б.а.), Румъния, Сърбия и Македония ", сподели Христо Проданов.

Като проблем министърът на туризма уточни късно признатият бюджет и незадоволителните средства за реклама. " При актуализацията на бюджета ще желаяме спомагателни средства за реклама на туризма в България, тъй като съседите ни имат двойно и тройно повече средства ", сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР