Министърът на туризма д-р разговаря днес в Министерски съвет с

...
Министърът на туризма д-р разговаря днес в Министерски съвет с
Коментари Харесай

Министър Илин Димитров разговаря с кмета на Карлово Емил Кабаиванов


Министърът на туризма доктор беседва през днешния ден в Министерски съвет с кмета на Карлово Емил Кабаиванов, с цел да обсъдят опциите за помощ и поддръжка на потърпевшите от наводненията български жители.

Министър Димитров заяви на кмета Кабаиванов, че редица представители на бизнеса към този момент са подхванали или имат подготвеност и търсят способи по какъв начин да оказват помощ. Той е получил запитвания и оферти от представители на туристическия бранш, които са изразили предпочитание да оказват помощ, като дават матраци, кревати и друго съоръжение за хората, чиито домове пострадаха от водната буря в региона на Карлово. Има и места за настаняване, които са изразили подготвеност да одобряват и да настанят гратис фамилии, чиито домове са негодни за обитаване. Общо 348 са потърпевшите къщи, осведоми кметът на Карлово. 

Припомняме, че Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) към този момент насочи апел към своите членове да се дарят кревати, матраци, завивки и друго обзавеждане, да обезпечат гратис краткотрайно настаняване на изгубилите домовете си и на тези, чиито къщи са разрушени, да доставят хранителни артикули, с които да обезпечат топла храна и питейна вода. 



Министерството на туризма показва своето съпричастие към изпадналите в неволя български жители и взаимно с представители на някои от най-големите браншови организации ще направи всичко допустимо, с цел да поддържа потърпевшите и да улесни искащите да оказват помощ с обзавеждане и средства да се свържат представителите на локалната власт и потърпевшите хора. Междувременно, всеки, който желае да помогне, може да позвъни в общинския спешен щаб на Карлово на телефон 0893 334662, сподели кметът на града. 

Днес, по покана на министър-председателя Гълъб Донев в съвещанието на Министерския съвет се включиха регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев, кметът на гр. Карлово Емил Кабаиванов, кметът на с. Калояново Виктория Михайлова и кметът на община Марица Димитър Иванов. Те срещнаха държавното управление с систематизирана информация за нанесените от бедствието вреди и разясниха потребностите на района от поддръжка от страна на страната, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР