Министърът на туризма д-р Илин Димитров участва в церемонията по

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров участва в церемонията по
Коментари Харесай

Министърът на туризма откри летния сезон

Министърът на туризма доктор Илин Димитров взе участие в церемонията по откриването на летния туристически сезон в Приморско. Заедно с министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, публично оповестиха и откриването на новия Филиал за незабавна помощ в града, който ще подсигури денонощна здравна грижа за туристите и жителите на Приморско и региона, още със старта на летния сезон. Това се случи в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност – 24 май, който е и формалният празник на Община Приморско, оповестиха от Министерството на туризма .

В тържествените празнувания се включиха представители на централната и локалната власт, доста публични лица, сътрудници, посетители и жители. Кметът на Приморско доктор Димитър Германов акцентира, че откриването на медицинския филиал е било дълго чакана вест и благодари за помощта и поддръжката на институциите. 12 години съм кмет, 12 години се боря, а казусът в този момент беше решен за 6 месеца от служебното държавно управление, посочи кметът доктор Германов. Той връчи почетния знак на Община Приморско на министрите Димитров и Меджидиев, както и на Областния шеф проф. Нейкова.

При символичното разкриване на Лято 2023 министър Димитров поздрави кмета Димитър Германов и му подари икона на светите братя Кирил и Методий с думите да закрилят него и града и с пожеланието за сполучлив и слънчев сезон.

В най-българския и ярък празник, 24 май, честваме и означаваме своята културна еднаквост, повече от всеки различен народ по света. “Поздравявам Ви, че сте припознали за собствен патронен празник тъкмо този ден и сте избрали за свои алегорични пазители Светите братя Кирил и Методий! “, сподели министър Димитров.

Министерството на туризма постоянно е било съпричастно с одобряването на българската просвета и нейните послания по света и продължава да поставя своите непрестанни старания, с цел да популяризира античната българска просвета, история и обичаи, като притегля туристи от целия свят.

Богатото ни и многообразно културно завещание е още една опция да вършим туризъм на доста високо равнище, акцентира служебният министър.

Министър Димитров поздрави кмета за готовността на община Приморско да посрещне своите туристи и за подхванатите дейности преди сезона. Той означи усъвършенстваната инфраструктура – поправки на улици, осветяване, озеленяване, обезпечените над 200 паркоместа повече за този сезон.

Министър Димитров подсети, че за високото качество на туристическата услуга без подозрение е наложителна и висококачествената, съответна и навременна здравна грижа. А новият медицински център е причина и заричане за това. Филиалът доста ще усъвършенства незабавната помощ по южното Черноморие, посочи министър Илин Димитров и благодари на своя сътрудник министър Асен Меджидиев за положителното партньорство.

След церемонията по откриването на летния сезон, всички се насочиха към мястото, където се обитава Филиалът на Спешна помощ и до Малък южен плаж, който към този момент е подготвен да посрещне туристите. Министърът беседва на място с представителите на концесионера за готовността им. За чистотата на морската вода и плажа са подхванати ограничения по още по-добро разчистване, в това число и на морски боклуци, оповестиха от общината. Осигурени са спасителите, а представител на концесионера даде обещание да бъдат непокътнати зоните за свободно плажуване и разгласи, че не се планува нарастване на цените на плажните такъми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР