Министърът на труда на Франция Мюриел Пенико съобщи, че повече

...
Министърът на труда на Франция Мюриел Пенико съобщи, че повече
Коментари Харесай

Половината трудоспособни французи временно безработни, но подпомагани от държавата

Министърът на труда на Франция Мюриел Пенико заяви, че повече от 10 милиона служащи в частния бранш са се записали в програмата за краткотрайна безработица, което е по самодейност на държавното управление за подкрепяне на фирмите да устоят на рецесията в резултат на пандемията от ковид, осведоми " Ройтерс ".

" Гардиън " написа, че това значи към 50% от трудоспособното население на страната взе участие в тази стратегия, която има за цел да предотврати всеобщо уволняване и да разреши на фирмите да задържат служащите си, до момента в който държавното управление заплаща цялата или по-голямата част от възнагражденията.

" Към през днешния ден 10,2 милиона служащи от частния бранш са краткотрайно безработни. Това е повече от един чиновник от двама и шест компании от 10 ", разясни министърът пред радио BFM Business.

Пенико означи още, че към 820 000 служащи, или повече от 6 от десетима, са се записали в стратегия за обществено обезпечаване, която подсигурява погашение на 84% от чистата заплата на краткотрайно освободените служащи. Министърът сподели, че тази цифра се усилва " ден след ден ".

" Това е забележителна цифра, в никакъв случай не сме правили сходно нещо в страната ни ", акцентира Пенико. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР