Министърът на труда и социалната политика в служебното правителство Гълъб

...
Министърът на труда и социалната политика в служебното правителство Гълъб
Коментари Харесай

Гълъб Донев утвърди Етичен кодекс за социалните услуги

Министърът на труда и обществената политика в служебното държавно управление Гълъб Донев утвърди Етичен кодекс на чиновниците, предоставящи обществени услуги, оповестиха от ведомството на формалната си интернет страница.

Документът има за цел да контролира връзките сред институциите и организациите, предоставящи обществени услуги, и техните консуматори. Кодексът отхвърля деянията на принуждение във всичките му форми, както и дейности, които нарушават или лимитират правата на потребителите на обществени услуги, показват от общественото министерство.

Оттам допълват още, че съблюдаване на законите, зачитането на достолепието и правата на хората, ползващи обществени услуги, професионализъм и почтеност, са главните правила за държание, които подсигуряват високото качество на поддръжката за хора в уязвимо състояние.

Създаването и одобряването на кодекса е регламентирано в Закона за обществените услуги. Всички снабдители на обществени услуги, чиновниците, доброволците и стажантите в тях, са длъжни да съблюдават написаните в него правила за етично държание, показват от Министерството на труда и обществената политика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР