Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще посети

...
Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще посети
Коментари Харесай

Министърът на труда и социалната политика ще посети наводнените общини Берковица и Етрополе

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова ще посети през днешния ден засегнатите от наводненията общини Берковица и Етрополе, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика. 

 

Шалапатова ще се срещне с потърпевши фамилии в Берковица и ще се запознае с вредите, които бедствието е нанесло на парцелите им. 

 

Тя ще беседва и с кмета Димитринка Каменова, регионалния шеф на Монтана Валери Димитров, представители на локалните териториални структури на Агенцията за обществено подкрепяне и Българския Червен кръст. 

 

Очаква се следобяд министър Шалапатова и кметът на Берковица Димитринка Каменова да дадат брифинг в постройката на общината, на който ще показват разискваните ограничения в поддръжка на потърпевшите хора. 

 

По-късно денем Иванка Шалапатова ще посети община Етрополе, където ще се срещне със наранени семейства и ще разговоря с кмета Димитър Димитров и шефовете на районните обществени служби за разискване на съдействието сред институциите на национално и локално равнище за подкрепяне на засегнатите от наводнението фамилии.

 

Близо 100 военнослужещи от Сухопътните войски с 15 единици тежка и профилирана техника и през вчерашния ден помагаха за възобновяване на Берковица от провалите, нанесени от проливните дъждове, заяви през вчерашния ден пресцентърът на Министерството на защитата. В Етрополе беше обявено частично бедствено състояние след проливните дъждове.

 

Вчера бе активирано действието на оперативните звена в четирите басейнови дирекции до прекосяване на рисковите метеорологични феномени, със заповед на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Това оповестиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

 

Оперативните звена се задействат като превантивна мярка за обезпечаване сигурността на хората и стопанските обекти при предизвестия от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за обилни превалявания и се привеждат в 24-часов режим на работа до прекосяване на рисковите метеорологични феномени. Директорите на четирите басейнови дирекции привеждат в положение на нараснало внимание всекидневното следене на ситуацията в следените от тях територии, на положението на водите и водните обекти и минимум два пъти на ден изпращат в Националния координационен център към Министерство на околната среда и водите систематизирана информация. 

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР