Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова представи приоритетите

...
Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова представи приоритетите
Коментари Харесай

Шалапатова пред еврокомисар Никола Шмит: Важни са инвестициите в човешкия капитал

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова показа целите на държавното управление на България в областта на труда и обществената политика пред еврокомисаря за работните места и обществените права Никола Шмит. Разговорът им се състоя в границите на неофициалното съвещание на министрите от страните – членки на Европейски Съюз, по въпросите на заетостта и обществената политика, което се организира в Мадрид, Испания в интервала 13–14 юли .

Шалапатова акцентира изключителната значимост на вложенията в човешкия капитал и превъзмогването на неравенствата посредством обществени вложения от ранна детска възраст. Тя сложи акцент върху демографските провокации и посочи потребността от използване на интегрирана обществена, здравна и просветителна политика и възстановяване на системата на обществено подкрепяне за овластяване на хората в потребност . Министърът обърна внимание и на провокациите, свързани с дезинформацията и пропагандата, които разединяват обществото в България и заплашват с оциалното доближаване .

Еврокомисар Никола Шмит означи, че посочените от министър Шалапатова цели са общоевропейски . Той акцентира, че ролята на Европейската комисия е да поддържа страните членки в техните общи старания за постигането на обществено благоденствие.

Работната стратегия на министър Шалапатова включва присъединяване в пленарните сесии на съвещанието на министрите по претовареност и обществена политика, отдадени на националния и европейския опит в обществения разговор и напредъка в политиките на Европейски Съюз за грижи. По-късно денем тя ще се срещне с министъра на труда, солидарността и обществената сигурност на Португалия Ана Мендеш Годиньо и с Ролф Шмахтенберг, непрекъснат държавен секретар на Министерство на труда и обществените въпроси на Германия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР