Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че не е постигнат

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че не е постигнат
Коментари Харесай

Европейските министри не постигнаха компромис по пакета Мобилност

Министърът на превоза Ивайло Московски съобщи, че не е реализиран прогрес по пакета " Мобилност " на днешното съвещание на съвета " Транспорт, телекомуникации и енергетика " в Люксембург.

" В частта " Пакет за подвижност " съществуват разлики. Там регистрирахме отчет за напредъка. Пожелавам триумф на австрийското председателство... по същия метод да положат оптимални старания бранш " Транспорт " да бъде същински мотор на икономическия напредък и резистентност в Европейски Съюз ", сподели Московски.

Припомням, този пакет провокира мощно неодобрение измежду нашите превозвачи, които се притесняват, че измененията в него могат да сложат завършек на техния бизнес.

Eврокомисарят по превоза Виолета Булц уточни, че българското председателство на Съвета на Евросъюза е постигнало отстъпки по доста елементи от предложенията по пакета " Мобилност " и че единствено няколко въпроса остават нерешени - каботаж, командировки, умни тахографи, отмора и време:

" Въпреки това съм прекомерно окуражена от мненията, които чух през днешния ден – има сериозна неприкритост за реализиране на общ метод до края на годината при австрийското председателство. Надяваме се това да стане задоволително бързо, с цел да включим и Народното събрание в триалога до края на тази година. Бих желала да прикани страните-членки да подходят градивно към тези разисквания и по този начин да допринесат за по-ранното приемане на общия метод. " /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР