Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков нареди пълна проверка на БДЖ

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков е разпоредил цялостен одит на БДЖ, научи OFFNews.
 Шефът на БДЖ със сигнал до ДАНС за злоупотреби, топи зам.-министър Занчев
Проверката на контролното звено на министерството идва в миг когато в БДЖ е цялостен цирк.

Изпълнителният шеф на жп холдинга Владимир Владимиров и отрасловият зам.-министър Велик Занчев влязоха в открит спор за това кой е отговорен за съсипването на националния жп транспортьор, а ударите посред им по предписание са под кръста.

Занчев, който е и началник на надзора на БДЖ, се пробва да се измъкне от поемането на отговорност, пробвайки се по всякакъв начин да в профил център-нападателя на футболните дилетанти от Локомотив БДЖ Владимиров. А двамата с него до неотдавна бяха първи приятелки и управляваха в тандем компанията досега, в който Занчев не бе назначен за зам.-министър в третото държавно управление на Бойко Борисов. Сега заместникът на Росен Желязков се пробва да пробута за началник на жп холдинга шефа на БДЖ-Пътнически транспорти Пламен Пешаров, чийто автограф стои под най-скандалните публични поръчки на компанията през последните години.

Постът на Занчев обаче също не е по никакъв начин сигурен откакто Ивайло Московски бе освободен като министър. За неговото място се ослушва някогашният началник на НКЖИ Милчо Ламбрев, който е свързван със мощното Пеевско лоби в транспортното министерство.

Усетил, че губи позиции Владимиров реши да контраатакува като депозира при министър Росен Желязков отчет от вътрешен одит в жп компанията, в който непосредствено се приказва за злоупотреби при публичните поръчки, некачествени поправки и неспазване на обикновени ограничения за сигурност във компанията, които заплашват живота и здравето на хората, пътуващи във влаковете. Както OFFNews към този момент писа с отчета той трансферира виновността за трагичното положение на жп превозвача върху зам.-министър Велик Занчев.

В отчета, който е предаден и в ДАНС, се твърди, че изпълнителният шеф не е имал думата за най-важните и скандални публични поръчки и че за тях е виновен шефът на БДЖ-Пътнически транспорти Пламен Пешаров. Също и че Владимиров е бил изолиран при вземането на решения в Съвета на шефовете на холдинга.

От предходната седмица Владимиров е в болнични.

От пресслужбата на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията потвърдиха пред OFFNews, че в действителност в БДЖ е назначен одит със заповед на министър Желязков. Според информацията от ведомството инспекцията е разпоредена още в края на септември.

Реалната дейна работа по нея обаче е почнала едвам предишния петък, настояват други източници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР