Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос защити личните си

...
Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос защити личните си
Коментари Харесай

Министърът на търговията на САЩ защити бизнес връзките си с Русия

Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос отбрани персоналните си бизнес връзки с Русия , разкрити от Paradise Papers, в изявление за БиБиСи.

" Смятам, че медиите раздухаха историята доста повече, в сравнение с заслужава ", посочи Рос в коридорите на бизнес конференция в Лондон.

Той настоял, че " няма нищо несвоевременно ".

Огромно приключване на документи, наречени Paradise Papers, оповестени от основания в Съединени американски щати Международен консорциум на проверяващите публицисти, демонстрира, че Рос има бизнес връзки с корабна компания, обвързвана с доближения кръг на съветския президент Владимир Путин.

 Министърът на търговията на Тръмп с
Министърът на търговията на Тръмп с " дебели " бизнес връзки със фамилията на Путин

Прави бизнес със зетя на Путин

Връзките на Рос повдигат въпроси по отношение на евентуален спор на ползи и дали подкопават глобите на Вашингтон против Москва .

Рос, който е милиардер вложител, има 31 % от капитала на компанията Navigator Holdings посредством комплицирана мрежа от офшорни вложения, разказани в детайли в документите, проучени от близо 100 медии по света в границите на интернационално съдействие.

Неговият персонален дял от капитала на компанията е бил понижен, когато е встъпил в служба през февруари, само че инвестицията на американския министър на търговията към момента се прави оценка на сред 2 и 10 млн. $.

Navigator Holdings има преференциално партньорство с съветския енергиен колос " Сибур ", елементи от който са благосъстоятелност на зетя на Путин Кирил Шаламов и на Генадий Тимченко, другар на съветския президент и бизнес сътрудник, който е обект на наказания от страна на Съединени американски щати.

 Paradise papers - нови скандални разкрития за финансите на политиците
Paradise papers - нови скандални разкрития за финансите на политиците

Повече от 13 млн. документа за 120 политици от разнообразни страни бяха огласени

Уилбър Рос се оправдава, че нямал нищо общо с договарянето на договорката сред Navigator Holdings и " Сибур ", като тя била контрактувана преди да влезе в борда на шефовете на Navigator.

" Но най-важното е, че компанията, която е наш клиент, " Сибур ", тогава не беше глобена, в този момент също не е глобена и въобще в никакъв случай не е била глобена. Няма нищо погрешно ", увери Уилбър Рос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР