Министърът на спорта в оставка Радостин Василев заяви на пресконференция

...
Министърът на спорта в оставка Радостин Василев заяви на пресконференция
Коментари Харесай

Радостин Василев: Шест месеца се борих в Министерството да не се краде, чист съм пред съвестта си

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев съобщи на конференция през днешния ден, че се надява след него да се продължи пътят на изчистване на спорта от задкулисието и коригиране на инфраструктурата на Министерството на младежта и спорта.

Той добави, че шест месеца е водил борба в спортното министерството да не се краде и да се дават същински фактури на федерациите. Василев изрично съобщи, че напуща поста с чиста съвест, и че по време на мандата си е работил по отношение на законите и морала.

Знаейки какъв брой старания хвърлих през последните шест месеца, с цел да направя всякаква рационализация, мощно се надявам различен министър след мен да продължи този път на изчистване на спорта от задкулисието и коригиране на инфраструктурата, тъй като в действителност е ужасяващо. За страдание, надълбоко се колебая, като виждам по какъв начин е било ръководено. Шест месеца повеждам борба да подредя едно малко министерство - да не се краде, да дават същински фактури федерациите. Аз съм чист пред съвестта си, върших единствено това, което ми повеляваше законът и моралът ", сподели Радостин Василев.

" Съветвам министър председателят да подава моята оставка в Народното събрание и волята на народните представители да е решаваща за моята орис, аз не съм се вкопчвал в никакъв случай във властта ", сподели още министърът на младежта и спорта в оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР