Министърът на спорта Радостин Василев официално предупреди Българския футболен съюз,

...
Министърът на спорта Радостин Василев официално предупреди Българския футболен съюз,
Коментари Харесай

Министър Радостин Василев предупреди БФС за отнемане на лиценза |

Министърът на спорта Радостин Василев публично предизвести Българския футболен съюз, че може да се стигне до лишаване на лиценза на централата, в случай че до 25 май не бъде показан доклад за осъществяване на 4-годишната стратегия, финансов доклад за миналата година и признат бюджет за настоящата година, както и актуализация, в случай че има такава.

В противоположен случай министърът предизвести, че ще бъде заставен да предприеме дейности по член 24, алинея 2. Във въпросният член и алинея се споделя, че Министърът на младежта и спорта или оправомощено от него длъжностно лице с стимулирана заповед лишава спортния лиценз, когато спортната федерация е показала погрешни данни или документи с погрешно наличие, които са послужили като съображение за издаване на спортния лиценз. Изпълкомът на БФС свика общо заседание за 20 май, само че Търговският указател не одобри вписването му поради пропуски при свикването на Изпълкома.

Ето какво се споделя в изказването:

Днес изпратих публично писмо до Българския футболен съюз, с което ги уведомих, че би трябвало да дават в период до 25.05.2022 година всички документи според член 30, алинея 2 от Закона за физическото образование и спорта (ЗФВС), а точно - доклад за осъществяване на 4-годишната стратегия, финансов доклад за миналата година и признат бюджет за настоящата година, както и актуализация по член 30, алинея 1 от ЗФВС, в случай че има такава.

В писмо с изх. № 1-5-85 от 24.03.2022 година БФС показа пред ММС бюджет за 2022 година, утвърден с решение на Изпълнителния комитет на Сдружение „ Български футболен съюз “ с Протокол №3 от 01.03.2022 година, който не е признат от Общото заседание (Конгрес) на централата, според член 36, алинея 1, т. 10 от Устава на БФС и член 25, алинея 1, т. 9 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

В тази връзка изисках Българският футболен съюз да показа в деловодството на Министерството на младежта и спорта признат от Общото заседание бюджет на БФС за 2022 година на книжен и електронен притежател в период до 25 май. В противоположен случай ще бъда заставен да подхваща дейности по член 24, алинея 2 от Закона за физическото образование и спорта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР