Министърът на сигурността в Съвета на министрите на Босна и

...
Министърът на сигурността в Съвета на министрите на Босна и
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина изпраща в Турция до 50 души от гражданската си защита

Министърът на сигурността в Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Ненад Нешич ще задвижи незабавна процедура за изпращане на отряд в Турция, който ще се включи в оказването на помощ след разрушителното земетресение, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 63
До 50 души, членове на смесения състав на гражданската отбрана на Босна и Херцеговина, ще се включат в отряда.

Отрядът е подготвен, снабден и има опит в оправянето с такива обстановки, заяви босненското министерството на сигурността.

В известието още се показва, че Босна и Херцеговина, като член на механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз, е готова незабавно да предложи помощта си.

„ Босна и Херцеговина ще предложи оптималната допустима помощ в оправянето с вредите, разследване на това в действителност тежко естествено злополучие, тъй че популацията в засегнатите области на Турция да се върне допустимо най-скоро към естествения живот “, сподели Нешич.

В 4.17 ч. през днешния ден трус с магнитуд 7,7 по Рихтер раздруса региона на град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, а часове по-късно, към 13.24 ч., ново мощно земетресение с магнитуд 7,6 разклати същия регион. 

По последни данни Най-малко 1541 души са починали и 9733 са ранени при земетресенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР