Министърът на щастието в централния индийски щат Мадхя Прадеш е

...
Министърът на щастието в централния индийски щат Мадхя Прадеш е
Коментари Харесай

Дирят за убийство министър на щастието

Министърът на щастието в централния индийски щат Мадхя Прадеш е търсен по отношение на ликвидиране, заяви локалната полиция, представена от Би Би Си.

Униформените дирят Лал Сингх Аря (53 г.), който е в неопределеност от вторник, откакто съд подреди ареста му. Заподозрян е в убийството на опозиционен политик през 2009 година и по-рано е отхвърлял тези обвинявания.

Мадхя Прадеш е първият и единствен щат в Индия, който има министерство на щастието, чиято задача е да работи за благополучието на жителите. Департаментът бе основан през 2016 година от ръководещата Народна партия на индийския министър председател Нарендра Моди и бе претрупан “да сътвори екосистема, която ще разреши на хората да осъществят капацитета си на вътрешно благополучие ”. Щатът е втори по величина в Индия с население от над 70 млн. души.

Аря управлява министерството от основаването му, в това число 5 други департамента, измежду които авиация, администрация и богатство на кастите и племената.

Полицията съобщи, че се надява да залови министъра преди плануваното му явяване пред съд на 19 декември. “Уверени сме, че ще го хванем до тогава ”, акцентира подполковник Прашант Каре.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР