Министърът на регионалното развитие, по време на парламентарен контрол днес,

...
Министърът на регионалното развитие, по време на парламентарен контрол днес,
Коментари Харесай

Ето ги трите варианта за новото райониране на България

Министърът на районното развиване, по време на парламентарен надзор през днешния ден, разгласи, че се разискват промени в плановите региони за развиване.

Това той сподели в отговор на настоящия въпpоc на народните представители от Русе, Кpyм Заpков, Георги Стоилов и Пенчо Милков, по отношение на cтатyта на гpад Русе като центъp на Северен централен регион.

В имитация на Министър Нанков, Пенчо Милков съобщи, че локалната общественост няма да допусне Русе да загуби своя статут на център, още повече, че на Русе няколко пъти му се е случвало това нещо. Държим министерството да уведомява органите на локална власт, кметовете, органите на локалното самоуправление, общинските препоръки и жителите за разискванията на въпроса, безапелационен бе господин Милков.


 
Министър Нанков, разясни, че промени се постановат заради събитието, че Северозападният регион е под 800 хиляди души население, а Северен централен е 805 хиляди сега и през актуалната година ще е под минимума.



Той сподели още, че с специалисти, практици и теоретици, от теоретична общественост научна, министерството е създало три разновидността, в първия Варна става център, а в останалите два Русе резервира статута си на център.

Министърът разгласи, че към март би трябвало да стартират публични разисквания и такова ще се организира и в регионалния съвет за развиване и в Русе.

dunavmost.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР