Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков даде старт

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков даде старт
Коментари Харесай

Протест на първата копка на участък от АМ Струма

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков даде старт на довършителните действия по пътен възел Кресна на автомагистрала " Струма " и връзките към него. Участъкът е един от най-проблемните, защото локалните поданици и природозащитници не са съгласни с построяването на автомагистралата вътре в дефилето.



Малко след 12.00 часа един от протестиращите беше отведен от полицията, защото с лопата отстрани осведомителната табела, сложена на пътния възел.



Министър Шишков откри ремонтните действия и съобщи, че с тях се слага началото на довършването на цялата автомагистрала, което е трябвало да бъде направено преди 25 години. Той беше безапелационен, че започването на тези строителни действия не предрешават от къде ще мине трасето, нещо за което упорстват протестиращите.



" Участъкът е извънредно дребен. Стъпката е доста дребна, само че е значима по две аргументи. Едната е - нямаме към днешна дата избор на трасе и това, което протестиращите сега акцентират, аз персонално нямам пояснение за какво стачкуват. Този пътен възел е значим, тъй като е част от последния лот на Автомагистрала " Струма ", което прави процесът необратим. Ако това не се беше случило, процесът можеше да бъде обратим и да загубим 2-3 години и да се върнем в изходна позиция ", сподели Шишков и добави, че до няколко месеца ще стане ясно от къде ще минава трасето.

Протестиращите са безапелационни, че ще е продължат със своите дейности, до момента в който не бъдат задоволени настояванията им.

Репортер: Миглена Медарова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР