Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с генералния секретар

...
Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с генералния секретар
Коментари Харесай

Янаки Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич

Министърът на правораздаването Янаки Стоилов организира среща с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич и с генералния шеф на дирекция " Права на индивида и правова страна " към Съвета на Европа Христос Джакумопулос. Това е визитата на най-високо равнище от българска страна в Страсбург за последните няколко години.

По време на срещата министърът на правораздаването и генералният секретар разискаха съдействието сред България и интернационалната организация в подтекста на Националния проект за възобновяване и резистентност. Янаки Стоилов срещна представителите на Съвета на Европа със стъпките, които страната ни подхваща за въвеждане на електронно правораздаване, повишение на отговорността и отчетността на основния прокурор в актуалните конституционни рамки, с пътната карта за осъществяване на решенията на Европейския съд по правата на индивида, призната от Министерския съвет през август 2021 година

От страна на ръководителя на Съвета на Европа бяха сложени и въпроси по отношение на България по тематики, които съставляват засилен интерес за Съвета.

Беше регистрирано, че България извършва добре рекомендациите на Групата страни за битка с корупцията (ГРЕКО).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР