Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му проведоха

...
Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му проведоха
Коментари Харесай

Янаки Стоилов и Лаура Кьовеши обсъдиха делегираните прокурори и специализираното правосъдие

Министърът на правораздаването проф. Янаки Стоилов и екипът му организираха среща с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Проф. Стоилов срещна госпожа Кьовеши с целите си като длъжностен министър на правораздаването. Той съобщи, че е уведомил Висшия правосъден съвет за упованията да бъдат излъчени нови български оферти за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима.

Проф. Стоилов означи високите упования на българското общество за дейни и резултатни дейности на европейската прокуратура. Той изрази готовността на министерството за съдействие с Европейската прокуратура.



Г-жа Кьовеши акцентира, че за ръководената от нея институция е доста значимо да отговори на високите упования и всички делегирани прокурори да проработят навреме. Европейският основен прокурор акцентира, че с българското държавно обвиняване е подписано работно съглашение за назначение на 10 души и това не е въпрос, който предстои на полемика.

Г-жа Кьовеши и министър Стоилов разискаха и тематиката за профилираното правораздаване. Гостът изрази мнение, че въпросът е спорен и в Европейския съюз няма обединен модел. Според европейския основен прокурор решението по въпроса е политическо и зависи какво е предлагането на министъра на правораздаването. По думите й следствията против лица, заемащи висши длъжности, следва да завършват бързо, тъй като това е в полза на самите тях, на обвиняването и на обществото.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР