Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе работна среща с посланиците

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе работна среща с посланиците
Коментари Харесай

Министър Йорданова проведе среща с посланиците на Франция и Нидерландия

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова организира работна среща с посланиците на Франция и Нидерландия Н.Пр. госпожа Флоранс Робин и господин Симон ван дер Бург. 

Обект на засилен интерес от страна на гостите бяха подхванатите от Министерство на правораздаването законодателни промени във връзка с битката с домашното принуждение.Министър Йорданова показа, че тематиката е сложена измежду предпочитаните в работата на екипа й, защото домашното принуждение е извънредно тежък проблем, който постоянно остава в границите на фамилията. Законодателните промени плануват основаването на народен орган за съгласуваност, мониторинг и оценка на политиките и ограниченията за попречване на домашно принуждение и целят да се промени въобще понятието за домашно принуждение, да се подсигурява задължението на страната да организира поредна политика в региона посредством съгласуване, използване, наблюдаване и оценка на политиките и ограниченията за попречване и битка с домашното принуждение, акцентира тя. Сред другите значими моменти от законопроекта тя уточни разширението на кръга от лица, потърпевши от домашно принуждение, които могат да търсят отбрана, както и кръга от лица, които могат да предизвикват формиране на производства пред съда по издаване на заповед за отбрана, увеличението на ограниченията за отбрана, които могат да се постановат от способените органи и не на последно място, плануванаъа опция за правна помощ по омекотен ред.

В отговор на въпроса за времевите рамки, в които законът може да бъде реалност, министър Йорданова разясни, че следва да бъде оповестен за второ публично разискване, след което ще бъде импортиран за разглеждане в Министерски съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР