Министърът на правосъдието на САЩ Уилям Бар ще напусне поста

...
Министърът на правосъдието на САЩ Уилям Бар ще напусне поста
Коментари Харесай

Правосъдният министър на САЩ напуска поста си

Министърът на правораздаването на Съединени американски щати Уилям Бар ще напусне поста си преди Коледа, а на негово място ще бъде назначен като изпълняващ длъжността неговият заместител военачалник Джеф Роузън, заяви Ройтерс.

Новината бе доказана и от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в " Туитър ", съобщи Франс прес.

Бар е изпратил писмо на президента, в което споделя, че ще се отдръпна на 23 декември. В него министърът на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати възхвалява Тръмп за " историческите му достижения " и споделя, че президентът е оказал помощ за икономическия напредък, укрепването на въоръжените сили и намаляването на незаконната имиграция.

Съдбата на Бар в последните дни от ръководството на Тръмп бе под въпрос, откакто предходната седмица следствие на Министерството на правораздаването не откри никакъв симптом за огромни измами в изборите през ноември.

Те бяха извоювани от демократа Джо Байдън, само че Тръмп отхвърли да признае резултатите и твърди, че съперникът му е спечелил с машинация. Юридическият екип на президента упрекна Бар, че не е провел вярно следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР