Министърът на правосъдието доц. д-р Атанас Славов включи темите за

...
Министърът на правосъдието доц. д-р Атанас Славов включи темите за
Коментари Харесай

ВСС ще обсъди натиск върху членовете му и „Осемте джуджета“

Министърът на правораздаването доцент доктор Атанас Славов включи тематиките за напън върху членове на Висш съдебен съвет и тематиката за „ Осемте джуджета “ на съвещанието на Висш съдебен съвет в четвъртък, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Като първа точка Висш съдебен съвет ще разиска данни по отношение на опит за напън и въздействие върху членове на Висшия правосъден съвет, инициирали предлагането за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “. Магистратите ще обсъдят и присъединяване на магистрати в тази ситуация „ Осемте джуджета “, показан от „ Антикорупционния фонд “, и резултата му върху публичното доверие в правосъдната власт.

Точка трета в съвещанието на Висш съдебен съвет е предложение за прекъсване на процедурата за избор на основен прокурор. Във връзка с тези идни разисквания министър Славов е направил и следните претенции: по т. 1 и т. 2 - да бъдат изискани информации за формирани инспекции и досъдебни производства от Прокуратурата на Република България и Инспектората към Висшия правосъден съвет; по т. 2 - да бъде позволено чуването на Андрей Янкулов – юридически консултант в „ Антикорупционния фонд “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР