Министърът на отбраната в правителството на талибаните Мохамед Якуб обвини

...
Министърът на отбраната в правителството на талибаните Мохамед Якуб обвини
Коментари Харесай

Талибаните: Пакистан помага при ударите на САЩ срещу нас

Министърът на защитата в държавното управление на талибаните Мохамед Якуб упрекна Пакистан, че разрешава на американски безпилотни самолети да употребяват пакистанското въздушно пространство, с цел да проникват и нанасят удари в Афганистан, заяви The Hill.

" Според информацията, с която разполагаме, безпилотни самолети проникват през Пакистан в Афганистан и употребяват пакистанското въздушно пространство. Молим Пакистан да не употребява въздушното си пространство против нас ", съобщи Якуб пред кореспонденти на конференция в Кабул.

Външното министерство на Пакистан отхвърли изказванията, като означи " дълбоката угриженост " от " спекулациите ".

" При неналичието на каквито и да било доказателства, както удостовери и самият афганистански министър, сходни изказвания са надълбоко почтени за жалост и опонират на нормите на отговорно дипломатическо държание ", се споделя в изказване на пакистанското външно министерство.

Исламабад също по този начин прикани Кабул да не разрешава потреблението на афганистанска територия " за терористични действия против която и да е страна ", заяви The Hill.

Припомняме, че предишния месец при удар на американски безпилотен аероплан по Кабул беше погубен водачът на " Ал-Каида " Айман Аз-Зауахири ".

Източник: The Hill
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР