Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще представи пред депутатите от

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще представи пред депутатите от
Коментари Харесай

Тагарев с отчет - каква военна помощ сме предоставили на Украйна


Министърът на защитата Тодор Тагарев ще показа пред депутатите от Комисията по защита доклад каква военна помощ страната ни е предоставила на Украйна. Очаква се Тагарев да даде и информация за плана за радарите за армията. 

Данните за предоставената помощ Тодор Тагарев ще даде на фона на засилващия се спор по какъв начин европейските страни ще обезпечат помощ за Украйна. След посещаване в Украйна на премиера Николай Денков стана ясно, че Киев е заинтригуван от взаимно отбранително произвеждане с България. Френският президент Емануел Макрон пък не изключи изпращане на войски в Украйна. 

Последната помощ от български БТР-и още не е изпратена там. През комисията към този момент мина решението за Украйна да бъдат изпратени неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид. Страната ни търси способи да се даде в допълнение въоръжение макар, че процесът от който зависи това - Стратегическият обзор на защитата - ще се забави до края на юни, сподели неотдавна Тагарев.

Пред комисията отбранителният министър ще регистрира и процеса за придобиване на трикоординатни радари, ще изясни измененията в устройствения устав на Информационния център. Една от функционалностите му е да следи и проучва медиите и осведомителната среда за съществуване на хибридни офанзиви и дезинформация. В закрита част Тагарев ще показа част на програмата за предпочитани капиталови разноски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР