Министърът на отбраната Тодор Тагарев размаха пръст на Русия.В последните

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев размаха пръст на Русия.В последните
Коментари Харесай

Тагарев размаха пръст на Русия. Ответен удар

Министърът на защитата Тодор Тагарев размаха пръст на Русия.

В последните месеци Русия употребява Черно море и изключителната икономическа зона на България за военни учения, по тази причина страната ни разисква разнообразни разновидности за отговор - от дипломатически до ускорено придобиване на брегови ракетни комплекси, разяснява пред Българска национална телевизия Тагарев. Той посочи, че главният отговор няма да е независим, а взаимно със съдружниците от НАТО.
-->
" От средата на юли Русия прави предизвестия, че ще организира учения със стрелби в част от българската изключителна икономическа зона. Така тя блокира естествените коридори на комерсиалния трафик, това значи, че е рисково за нас да използваме стопански тази зона ".

До огромна степен протичащото се в Черно море зависи от Турция и нейните дейности не разрешават по-голяма ескалация на напрежението, уточни министърът. Турската страна съблюдава прецизно Конвенцията от Монтрьо, като лимитира наличието на военни кораби в Черно море, в това число и съветски.

" Ангажиментите на нашите съдружници не са единствено с кораби, това може да става с приемане на разследваща информация, с авиация, която евентуално може да работи против морски цели, това може да стане и с брегови средства, те към този момент не са лимитирани от конвенцията "

Няколко съюзни страни към този момент са потърпевши от спора в Украйна, останки от дронове падат в Румъния, напомни Тагарев. Според него офанзивите на Русия по украинските пристанища на Дунав в един миг може да обиден и България.

" Няма опасност от директни военни дейности против България, само че има опасности да бъде наранена по един или различен метод от тези провокационни и нападателни дейности ", безапелационен бе военният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР