Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Испания Н.

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Испания Н.
Коментари Харесай

Тагарев и испанския посланик обсъдиха сътрудничеството в отбраната

Министърът на защитата Тодор Тагарев и посланикът на Испания Н. Пр. Алехандро Поланко разискаха настоящите въпроси , свързани с идната Среща на върха на НАТО във Вилнюс и целите на Председателството на Европейския съюз, което Испания пое преди броени дни.

Направен бе обзор на откритото политико-военно съдействие. Посланик Поланко изрече висока оценка за отличната работа сред двете страни при осъществяване на двете взаимни задачи по защита на въздушното пространство, извършени през предходната година.

Министър Тагарев приветства обстоятелството, че стартът на испанското председателство е даден с посещаване на Киев, което е ясно обръщение към интернационалната демократична общественост.
Беше разисквана помощта за Украйна, която двете страни дават, както и разглеждането на вероятността за бъдещото й участие в НАТО и Европейски Съюз след привършване на войната.

Министър Тагарев обърна внимание на основното изявление със съветника на президента Зеленски, Михайло Подоляк, за българска медия, в което той уточни, че исторически можем да се гордеем, че България е решила незабавно да стартира да оказва помощ на Украйна.

Беше обърнато внимание на интереса за съдействие по линия на участия в учения и образования, както и сред отбранителните промишлености на двете страни, като беше подчертана и ползотворната работа по взаимни планове в региона на защитата с европейско финансиране, както и капацитетът това взаимоотношение да се доразвие и задълбочи.

В срещата взеха присъединяване и шефът на Щаба на защитата генерал-майор Стайко Прокопиев, съветникът Радостин Илиев, и.д. шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ полковник Любомир Монов, както и търговско-икономическият консултант Роберто Руис, и съветникът Мигел Ейне. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР