Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс, сочен сред най-вероятните

...
Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс, сочен сред най-вероятните
Коментари Харесай

Конкурент на Борис Джонсън се отказа да става премиер, а кой иска

Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс, апетитен измежду най-вероятните приемници на премиера Борис Джонсън, разгласи през днешния ден решението си да не се бори за поста, съобщи Франс прес.

"Реших да не се включвам в конкуренцията за водачество в Консервативната партия “, написа Уолъс в Туитър. Той изясни, че желае да се концентрира върху актуалните си задания и "да укрепи сигурността на страната ".

Уолъс изрази признателност към хората, които му "обещали " поддръжка, и пожела шанс на всички претенденти. "Надявам се, че бързо ще можем да се концентрираме още веднъж върху въпросите, поради които бяхме определени ", добави той.

Откакто в четвъртък бе оповестена оставката на Джонсън, затрит от поредност кавги, четирима души обявиха, че желаят да заемат мястото му.

До момента единственият политик от тежка категория измежду тях е някогашният финансов министър Риши Сунак, само че до него може бързо да се наредят други настоящи и някогашни министри като Лиз Тръс, оглавяваща външното ведомство, или новият министър на финансите Надим Захауи. Като съществени съперници се обрисуват министърката на търговията Пени Мордаунт и някогашният глава на здравното министерство Саджид Джавид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР