Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин упрекна Израел за

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин упрекна Израел за
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ укори Израел за убийството на хуманитарни работници в Газа

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин укори Израел за убийството на седем филантропични служащи в Газа, предупреждавайки, че това акцентира заплахите от желанието на Израел да нападна град Рафа, където се укриват повече от 1 милион цивилни.

Описанието на Пентагона на диалога от сряда сред Остин и неговия израелски сътрудник Йоав Галант споделя, че гибелта на служащите от World Central Kitchen „ укрепва изразената угриженост за евентуална израелска войска интервенция в Рафа, като се концентрира съответно върху нуждата да се подсигурява евакуацията на палестински цивилни и потока от филантропична помощ ”.

Израел беше изправен пред необятно публикувано интернационално наказание за гибелта на филантропичните служащи, с президента на Съединени американски щати Джо Байдън казвайки, че е „ засегнат и с разрушено сърце “ от убийствата. Израел го разказа като „ драматичен случай “, който е „ неволен “.

Една от жертвите е с двойно поданство на Съединени американски щати и Канада, до момента в който другите са били английски, полски...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР