Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се лекува от

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се лекува от
Коментари Харесай

Разкриха диагнозата на военния министър на САЩ Лойд Остин, за която никой не знаеше

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се лекува от рак на простатата и е претърпял затруднения, поради които на Нова година е бил настанен в болница. Това излиза наяве от изказване на Националния военномедицински център " Уолтър Рийд ", където министърът продължава да се лекува.

От казаното от докторите излиза наяве, че ракът му е открит в ранен стадий. Престоят на Остин в болница провокира публичното и политическото внимание в Съединени американски щати през последната седмица, защото се оказа надълбоко защитавана загадка. Белият дом е бил в незнание за това в продължение на дни, а президентът Джо Байдън е бил известен, че министърът му се лекува от рак едвам този вторник.

70-годишният Остин се е подложил на интервенция на 22 декември, а на 1 януари е постъпил в интензивното поделение, откакто е изпитал мощни болки. През това време заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс поема някои от неговите отговорности, макар че самата тя не е знаела каква е повода за отсъствието на Остин.

Военният министър беше подложен на остри рецензии, че в продължение на дни не е съобщил на висшите чиновници във Вашингтон за това. Впоследствие той се извини и пое " цялостна отговорност " за пропуща си.

Забававеното известяван на Белия дом повдигна евентуални опасения за националната сигурност и въпроси за прозрачността в администрацията на Байдън. Министърът на защитата се намира тъкмо под президента по веригата за управление на американската войска и е един от най-важните членове на кабинета на президента.

Позицията, която Остин заема, е от особена значимост, защото отговорностите му са директно свързани с националната сигурност. Част от отговорностите му да вземем за пример са непрекъсната подготвеност да влезе в предпазена връзка с други чиновници при положение на нуклеарна офанзива - нещо, което мъчно би могло да се направи от леглото на интензивното поделение.

Пентагонът удостовери, че министърът към момента е в болница, само че не даде спомагателна информация за това по кое време ще бъде изписан.

" Секретарят Остин продължава да се възвръща. Той е в контакт с екипа си и има цялостен достъп до нужните благоприятни условия за сигурна връзка и продължава да следи ежедневните интервенции на Министерството на защитата ", съобщи представителят пред кореспонденти.

" Никой не знаеше "

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби даде конференция, от която стана ясно, че Байдън е бил осведомен за положението на Остин едвам във вторник сутринта.

" До [вторник] заран никой в Белия дом не знаеше, че министър Остин има рак на простатата, а президентът беше осведомен незабавно по-късно ", съобщи той.

Не е ясно за какво Остин не е споделил за диагнозата си на президента в събота вечерта, когато двамата са разговаряли, до момента в който военният министър към този момент е бил в болничното заведение.

Въпреки създалото се напрежение, Кърби съобщи, че Байдън има " цялостно доверие " в своя министър на защитата и възнамерява да го задържи на поста до края на мандата му, като в същото време призна, че обстановката не е идеална.

" Не е добре сходна обстановка да продължава толкоз дълго, колкото продължи, без главнокомандващият да знае за нея ", сподели Кирби.

Попитан за какво Остин не е разкрил, че е диагностициран с рак на простатата - представителят на Пентагона сподели, че обстановката е " надълбоко персонална ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР