Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е приканен от

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е приканен от
Коментари Харесай

Остин задълбочава отношенията Индия-САЩ, но може да поиска отказ от руските С-400

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е приканен от върховен американски сенатор да изрази опълчването на Вашингтон на покупката от Индия съветски системи за противовъздушна защита С-400 , до момента в който е в Ню Делхи за диалози, ориентирани към задълбочаване на връзките в региона на сигурността , оповестява " Ройтерс ".

Остин прави първото посещаване на върховен член на администрацията на Байдън в Делхи като част от напъните за основаване на алианс от страни против Китай в района .

Лидерите на Съединените щати, Индия, Австралия и Япония - страните дружно известни като Quad - организираха първа среща на върха предходната седмица, обещавайки да работят дружно за свободен и отворен Индо-Тих океан и да си сътрудничат по морската и киберсигурността в лицето на провокации от Китай .

бяха показани обществено с неоничаен конфликт сред техните висши дипломати, които си размениха остри укори в първите диалози на високо ниво на администрацията на Байдън в Аляска.

Индия се сближи със Съединени американски щати след личното си, където предходната година избухнаха конфликти. Вашингтон е оказал помощ на Ню Делхи с дронове за наблюдаване и е обезпечил екипировка за студено време за индийските войски.
 Байдън разгласи за жизненоважна свободата на индо-тихоокеанския район пред водачите на Индия, Япония и Австралия
Байдън разгласи за жизненоважна свободата на индо-тихоокеанския район пред водачите на Индия, Япония и Австралия

Трябва да противодействат на възходящата военна и икономическа мощност на Китай



По време на визитата на Остин двете страни ще обсъдят проекта на от Съединените щати, както и огромна поръчка за над 150 бойни самолета за военновъздушните сили и флота , с цел да се помогне за понижаване на разликата с Китай.

Един противен въпрос е плануваната от Индия покупка на съветски системи за противовъздушна защита С-400 , които според американското законодателство могат да привлекат наказания. Вашингтон наложи наказания на Турция за закупуването на това съоръжение.

Председателят на комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати , Боб Менендес, прикани Остин да изясни ясно на индийските чиновници опозицията на администрацията на Байдън. " Ако Индия реши да продължи да купува С-400, този акт явно ще съставлява забележителна и затова подлежаща на наказания договорка с съветския защитителен бранш според раздел 231 от CAATSA ", съобщи Менендес в писмо до Остин, базирайки се на закона, наименуван Закон за противопоставяне на американските съперници посредством наказания.

" Това също ще ограничи способността на Индия да работи със Съединени американски щати по създаване и доставка на чувствителни военни технологии . Очаквам да изясните всички тези провокации в диалозите с вашите индийски сътрудници ", разяснява той.

Американските компании Boeing и Lockheed са водещи в покупко-продажбите за бойни самолети за милиарди долари . Представител на индийското държавно управление съобщи, че няма възможност да бъдат оповестени покупко-продажби по време на визитата и че договарянията ще обгръщат районни и интернационалните въпроси на сигурността .

" Съединени американски щати и Индия са близки сътрудници по сигурността, чакаме да имаме необятна полемика със страна на Съединени американски щати за по-нататъшно съдействие в региона на защитата ".
 Съединени американски щати подписа боен пакт с Индия против опасността Китай
Съединени американски щати подписа боен пакт с Индия против опасността Китай

Помпео е удовлетворен, че дружно ще пазят жителите и целия свободен свят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР