Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин заяви, че

...
Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин заяви, че
Коментари Харесай

В САЩ обясниха значението на Бахмут. Зеленски и Залужний не се разбрали за отбраната града

Министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин съобщи, че украинският град Бахмут, за който от месеци се водят тежки сражения, има повече алегорично, в сравнение с оперативно значение и не значи безусловно, че Москва е превзела самодейността на бойното поле, заяви Ройтерс.

" Мисля, че той (Бахмут) има по-скоро алегорична стойност, в сравнение с стратегическа и оперативна ", съобщи Остин пред публицисти по време на визитата си в Йордания и добави, че не би планувал дали и по кое време Бахмут ще бъде високомерен от съветските сили.

" Падането на Бахмут няма безусловно да значи, че руснаците са трансформирали хода на битката ", добави американският министър.

" Настъпва миг, в който е по-разумно да се отстъпи, в сравнение с да се понасят възходящи загуби и съкрушителният честен удар от предаването на стотици, а може би и на хиляди обкръжени украински бойци ", оповестява в материал по тематиката Си Ен Ен.

Изтеглянето на украинските войски не е злополука, в случай че се прави проведено.

" То би трябвало да се преглежда като рутинна тактичност, а не като предвестител на злополука ", споделя някогашният австралийски военачалник Мик Райън.

Междувременно стана известно, че украинският президент Володимир Зеленски и командващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний не са постигнали единодушие по отношение на това по какъв начин украинската войска би трябвало да постъпи с Бахмут, заяви в това време в. " Билд ".

Преди няколко седмици Залужний е предложил да се обмисли опцията за оттегляне от Бахмут, оповестява немското издание, като се базира на няколко източника от украинското политическо управление.

Вестникът твърди, че позицията на Залужний се споделя от по-голямата част от бойците в Бахмут.

Украинското държавно управление е декларирало пред " Билд ", че решението за отбрана на Бахмут е вярно. Според обявата последователите на отбраната на града изхождат от предпоставката да попречат на съветската войска да напредне и да ѝ нанесат тежки загуби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР