Министърът на отбраната на Съединените американски щати Джим Матис подчерта

...
Министърът на отбраната на Съединените американски щати Джим Матис подчерта
Коментари Харесай

САЩ отново предупредиха Асад да не използва химическо оръжие

Министърът на защитата на Съединените американски щати Джим Матис акцентира във вторник, че сирийският президент Башар Асад е бил доста съществено предизвестен да не прибягва до приложимост на химическо оръжие при идната атака в провинция Идлиб, предава Агенция Франс Прес.
„ Режимът на Асад “ към този момент два пъти беше нападнат от Съединени американски щати, откакто беше упрекнат в приложимост на химическо оръжие. През последните дни публични представители от разнообразни равнища на американската администрация предизвестиха, че ще последва трета офанзива при положение, че Асад прибегне до използването на неразрешени субстанции против антиправителствените сили, които са се окопали в Идлиб.
„ Ние следим от близко режимът на Асад в Идлиб, който там получава поддръжка от иранците и руснаците “, съобщи Матис пред кореспонденти в Пентагона.
Според него при предходното американско нахлуване през април 2017 година Асад е понесъл тежки загуби, съобщи БГНЕС.
„ Тогава той загуби към 17% от остроносите си самолети “, сподели Матис като имаше поради съветските военни самолети на въоръжение в Сирийските военновъздушни сили.
„ Той е предизвестен и ще забележим дали е помъдрял “, добави ръководителят на Пентагона.
Провинция Идлиб е една от последните обилни територии, които към момента се намират в ръцете на съперниците на сирийското държавно управление. От началото на септември Сирийската арабска войска и нейните съдружници ускориха бомбардировките и артилерийския обстрел против окопалите се там бунтовници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР