Министърът на отбраната на Израел заяви, че войната срещу Хамас

...
Министърът на отбраната на Израел заяви, че войната срещу Хамас
Коментари Харесай

Израел ще воюва в Газа до пълна победа над Хамас

Министърът на защитата на Израел съобщи, че войната против Хамас в линията Газа ще продължи до " цялостна победа ". Йоав Галант посети отряд на военноморски командоси в северен Израел.
Продължаваме да се борим до победа. Докато не ударим организацията Хамас, не отнемем всичките й военни качества и не я свалим от власт в Газа. В подтекста на заложниците - нямаме право да спрем боевете, до момента в който има заложници в Газа. Единственият метод да ги спасим е военният напън. В Газа сега оперират три дивизии от израелските сили за защита (IDF).
Йоав Галант – министър на защитата на Израел

В Газа сега оперират три дивизии от израелските сили за защита (IDF).
Първата дивизия се бие в северната част на Газа и прави интервенции за битка с тероризма. Втората дивизия държи под надзор коридора, който свързва северната с южната част на Газа. Тя извърша интервенции в центъра на линията Газа. Третата включва най-вече сили и се бие в региона на Хан Юнис.
контраадм. Даниел Хагари – представител на израелските сили за защита (IDF) 

Началникът на генералния щаб на израелската войска ген. Херци Халеви съобщи, че " вероятността " от война в северен Израел в идващите месеци е доста по-голяма, в сравнение с е била в предишното.Израел се закани да спре офанзивите на въоръжената шиитска формация Хизбула от Южен Ливан, тъй че десетки хиляди израелци да могат да се върнат по домовете си в градове и кибуци, евакуирани през октомври след офанзивата на Хамас.Междувременно Израел прави " старания в съгласуваност с Катар ", с цел да се увери, че медикаменти ще бъдат доставени на заложниците в Газа.До тази договорка сред еврейската страна и Хамас се стигна с посредничеството на Катар и Франция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР