Министърът на отбраната на Индонезия -Прабово Субианто,предложи план за прекратяване

...
Министърът на отбраната на Индонезия -Прабово Субианто,предложи план за прекратяване
Коментари Харесай

Индонезия предложи мирен план за Украйна - спиране на огъня на сегашните позиции

Министърът на защитата на Индонезия -Прабово Субианто,предложи проект за преустановяване на войната сред Русия и Украйна по време на срещата на върха по въпросите на защитата в Сингапур. Инициативата провокира бърза рецензия от страна на участниците, заяви Агенция Франс Прес.

" Призовавам Русия и Украйна да пристъпят към неотложно преустановяване на военните дейности ", съобщи Субианто, като означи, че траялият повече от 15 месеца спор е оказал съществено влияние върху стопанските системи и доставките на храни на азиатските страни.

В речта си пред срещата на върха на разговора за защитата министърътпредложи преустановяване на огъня " на сегашните позиции " и демилитаризирани зони, които да бъдат обезпечени от наблюдаващи и мироопазващи сили на Организация на обединените нации.

Той предложи също по този начин възможен " референдум в противоречивите региони ", проведен от Организация на обединените нации.

" Индонезия е подготвена да даде елементи за възможна мироопазваща интервенция на Организация на обединените нации ", добави той.

Китай показа личен кротичък проект за преустановяване на войната - неразбираем лист с оферти, на който политиците от Европейския съюз реагираха скептично.

Въпреки че Пекин твърди, че е неутрална страна в спора, той е подложен на критика за отхвърли си да осъди нашествието на Москва.

За разлика от това, Съединени американски щати и западните съдружници са дали милиарди долари под формата на оръжия и друга помощ на Украйна след нахлуването на Русия.

Джакарта, която избира " дипломацията на необвързаните страни ", преди този момент се опита да посредничи за реализиране на мир.

Миналата година индонезийският президент Джоко Уидодо пътува до Киев и Москва и се срещна с водачите на страните, до момента в който страната му председателстваше блока на огромните стопански системи Г-20.

Но предлагането на началника на защитата Субианто беше разкритикувано на срещата на върха, като ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че мирът в Украйна би трябвало да бъде реализиран при " обективни " условия.

" Трябва да реализираме мир в Украйна ", само че той би трябвало да бъде " обективен мир, а не мир на капитулацията ", съобщи Борел, разяснявайки индонезийското предложение.

Субианто отговори, повишавайки глас: " Попитайте индонезийците какъв брой пъти са били нападани... Нарушения на суверенитета има освен в Европа. "

" Аз предлагам проект за разрешаване на спора ", добави той. " Не споделям кой е прав и кой бърка. "

Индонезия гласоподава в поддръжка на резолюцията на Организация на обединените нации, осъждаща нахлуването на Русия в Украйна, само че не е приложила стопански наказания против Москва. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР