Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с шведския си

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с шведския си
Коментари Харесай

Каракачанов уведоми шведите, че започваме преговори със САЩ за Ф-16

Министърът на защитата Красимир Каракачанов се срещна с шведския си сътрудник Петер Хултквист в Букурещ, заяви пресцентърът на МО. Двамата разговаряха в границите на неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейски Съюз, която се състоя на 30 и 31 януари в румънската столица Букурещ.

Красимир Каракачанов осведоми Петер Хултквист за решението на Народното събрание за образуване на екип и започване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за нов аероплан F-16.

Кралство Швеция се отнася с почитание към решението на Народното събрание на Република България за образуване на екип и започване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за нов аероплан F-16, съобщи министър Хултквист и посочи готовността на своята страна за нови диалози по тематиката, ако такива се окажат нужни в бъдеще.

Характеристиките на самолетите " Грипен " са извънредно добра опция на към този момент взетото решение, уточни министър Хултквист по време на срещата, извършена по самодейност на шведската страна.

В хода на диалозите бе разискван и опитът на Кралство Швеция с възобновяване на наборната военна работа. От началото на предходната година наборните бойци служат във Въоръжените сили на Швеция от 9 до 12 месеца. Страната е почнала сполучливо с набор от 4 хиляди души, а към сегашния миг те са към 5 хиляди. Целта, която Швеция си е сложила, е да поддържа до 8 хиляди бойци годишно, благодарение на които да могат да се образуват цели войскови подразделения. Планът е през идващите 10 години броят на квалифицираните бойци от запаса да доближи 40 хиляди. В умозаключение шведският министър на защитата показа, че в страната му регистрират закриването на наборната военна работа като неточност, която е поправена с новото държавно решение, и в това време е запълнена една празнина в шведската просвета и общество.

Министър Каракачанов благодари за подробната информация по този въпрос и акцентира, че в българското общество този спор към този момент също е на дневен ред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР