Министърът на отбраната Красимир Каракачанов призова да не се предрешава

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов призова да не се предрешава
Коментари Харесай

Каракачанов с призив по казуса с новия изтребител

Министърът на защитата Красимир Каракачанов прикани да не се предрешава въпросът за избора на нов изтребител за Военновъздушни сили и да се изчака окончателният отчет на краткотрайната парламентарна комисия по въпроса. Вчера тя организира първото си съвещание.

„ Комисията може да излезе с предложение, Народното събрание да ни задължи с решение, тъй че съгласно мен е по-правилно да се изчака окончателният отчет на комисията и, в случай че нямат рекомендации, работим по плана, който съм внесъл в Министерския съвет “, сподели пред публицисти, откакто участва на съвещание на комисията по защита, оповестява " Труд ".

Каракачанов напомни, че във импортираното от МО предложение се включва разглеждане и на третия план – за придобиването на нов вид бронирана машина за Сухопътните сили.

На въпрос дали в това време ще се водят договаряния с производителя на шведските самолети „ Грипен “ той отговори: „ Ако вземем решението на служебното държавно управление, там се приказва за двама от участниците, т.е. не може да има договаряния единствено с един “.

В момента, в който имаме „ зелена светлина “ от Народното събрание, диалозите ще стартират, сподели министърът като акцентира, че модернизацията би трябвало да върви и в трите типа въоръжени сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР