Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще вземе участие в срещата

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще вземе участие в срещата
Коментари Харесай

Военните министри от НАТО се събират на среща заради войната в Украйна

Министърът на защитата Димитър Стоянов ще вземе присъединяване в срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, която ще се организира на 12 и 13 октомври 2022 година в Брюксел, Белгия.

Форумът ще очертае тактиката и осъществяването на решенията, свързани с възпиращия и защитителен капацитет на НАТО , взети на срещата на върха в Мадрид през юни 2022 година

Министрите на защитата ще обсъдят к лючови въпроси от дневния ред на НАТО , свързани с рисковете в подтекста на войната в Украйна и последствията за сигурността на страните-членки.

По време на срещата ще се организира работна вечеря с министъра на защитата на Украйна . Ще се организира съвещание, на което ще бъдат прегледани задачите и интервенциите на Алианса, с присъединяване на висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политика за сигурност Жозеп Борел.

На 14 октомври, след привършване на форума, ще се организира среща на министрите на защитата от формата „ Букурещ-9 “ (B-9), с присъединяване на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР