Министърът на отбраната, Бен Уолъс, призова премиера да увеличи разходите

...
Министърът на отбраната, Бен Уолъс, призова премиера да увеличи разходите
Коментари Харесай

Великобритания иска да увеличи разходите си за отбрана заради Украйна

Министърът на защитата, Бен Уолъс, прикани премиера да усили разноските за въоръжените сили на Обединеното кралство на фона на нашествието на Русия в Украйна, осведоми Би Би Си.

В момента Обединеното кралство харчи към 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, което подхожда на задачата, която НАТО слага за своите членове. Съобщава се, че Уолъс е изискал от премиера да усили това до 2,5% до 2028 година

Той ще каже на конференция, проведена от мозъчния концерн на Royal United Services Institute, че в светлината на съветската инвазия в Украйна държавните управления би трябвало да бъдат подготвени да влагат повече, с цел да запазят хората в сигурност.

В писмо до министър-председателя Борис Джонсън министърът на защитата също прикани премиера да призове другите водачи на НАТО да покачат разноските на страна до 2,5% от националния приход.

" Министърът на защитата и министър-председателят постоянно са казвали, че държавното управление ще реагира на всевъзможни промени в опасността, заради което през 2020 година Министерството на защитата получи рекордно съглашение за защитата ".

Влошаващата се обстановка със сигурността на Обединеното кралство ще бъде подчертана и от новия началник на въоръжените сили в първата му огромна тирада.

Генерал сър Патрик Сандърс ще каже, че в никакъв случай не е познавал такава ясна опасност " като бруталната експанзия на президента Путин ". Той ще оприличи войната в Украйна с повишаването на Втората международна война, описвайки съветската инвазия в Украйна като " миг от 1937 година " за Обединеното кралство.

Британските войски би трябвало да бъдат подготвени да се изправят против Русия на бойното поле, се споделя в неотдавнашно вътрешно известие на генерала, адресирано до всички рангове и държавни чиновници. Инвазията сподели нуждата " да се отбрани Обединеното кралство и да бъде готово да се бие и да печели войни на сушата ", сподели той.

Правителството съобщи, че харчи 1,3 милиарда английски лири (1,6 милиарда долара) за военна поддръжка за Украйна, в това число за изпращане на ракетни системи с огромен обхват. На Украйна са дарени и противотанкови оръжия, ракети с дребен обхват, бронирана техника, дронове и системи за противовъздушна защита.

Речите във вторник идват преди срещата на върха на водачите на НАТО в Мадрид, която също се чака да прегледа готовността на съдружниците и разноските за защита.

Генералният секретар на отбранителния алианс Йенс Столтенберг към този момент даде да се разбере, че желае задачата членовете да харчат 2% от годишния си народен приход за защита да бъде базова линия, а не таван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР