Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов проведе видеоконферентен

...
Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов проведе видеоконферентен
Коментари Харесай

Министър Юлиян Попов и румънският му колега договориха всекидневен обмен на резултатите от мониторинга в Черно море

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов организира видеоконферентен диалог през днешния ден с румънския министър на околната среда и горите Мирча Фичет, осведомиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Двамата министри разискаха координираните дейности сред двете страни по отношение на мониторинга на морската околна среда след разрушаването на язовирната стена край Нова Каховка в Украйна.

По време на диалога министрите обмениха информация от осъществяваните непрекъснати наблюдения на територията на България и Румъния. Договорено беше двете министерства да обменят ежедневно резултатите от мониторинга. Досегашните  изследвания и в двете страни демонстрират, че няма и не се чака утежняване на качеството на водите на Черно море.

Министър Попов и министър Фичет бяха единомислещи, че не следва да се позволява опция за операция на информацията измежду обществеността. Двамата ще се срещнат на 20 юни в Люксембург по време на Съвета по околна среда, където ще обсъдят и други въпроси от съвместен интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР