Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа три

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа три
Коментари Харесай

Oще 6 инсталации за отпадъци ще бъдат изградени с пари от Брюксел

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа три контракта за създаване на съоръжения за преправка на боклуци с водещи общини Костинброд, Горна Малина и Марица.

Първият план ще обслужва шестте общини от РСУО Костинброд – Костинброд, Божурище, Годеч, Драгоман, Сливница и Своге. Ще бъдат построени общо четири уреди. Проектът планува една апаратура за авансово отнасяне на битовите боклуци с потенциал 21 хиляди тона годишно и 3 съоръжения за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци с общ потенциал 10 000 тона годишно. Населението, което ще се обслужва от четирите уреди е 61 237 поданици. Общият размер на инвестицията е над 17,4 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ ще обезпечи безплатна финансова помощ в размер на 13 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.

Димов подписа и контракт за създаване на две уреди за преправка на отпадъците с водеща община Горна Малина и общинапартньор Елин Пелин. По плана ще се построи апаратура за авансово отнасяне на битовите боклуци с потенциал 12 000 тона годишно и апаратура за компостиране на зелени и биоразградими боклуци с планов потенциал 4000 тона годишно. Новоизградените уреди ще обслужват близо 28 000 души. Размерът на инвестицията е над 9,6 млн. лева, като над 7,2 млн. лева са обезпечени по ОПОС 2014-2020. Срокът за осъществяване е 24 месеца.

Третият контракт е за създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци за община Марица. Съоръжението е с потенциал 6200 тона годишно и ще обслужва над 30 000 души. Проектът е на стойност над 5,5 млн. лева, като ОПОС обезпечава 4,1 млн. лева Срокът за привършване на дейностите е 19 месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР