Министърът на околната среда и водите Нено Димов остана потресен

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов остана потресен
Коментари Харесай

Екоминистърът потресен от боклуците на плаж Корал! Иска забрани

Министърът на околната среда и водите Нено Димов остана покъртен от мръсотията, която са оставили след себе си свободно къмпингуващите на плаж " Корал ". Той се включи през вчерашния ден в почистването на плажа " Корал " в границите на доброволческата акция в страната.

" В Закона за туризма би трябвало да бъде регламентирано къмпингуването и да има правила, които да се съблюдават, с цел да не се замърсяват плажовете и природата ", отсече Димов, представен от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

След като събра три чувала с изхвърлени пластмасови буклуци на няколко квадратни метра на " Корал ", Димов разяснява, че няма по какъв начин да си фен на природата и да замърсяваш по този начин. По думите му, " същинското запазване на околната среда стартира от главата и сърцето ".

" Изхвърлянето на боклуци на плажа от къмпингуващи би трябвало да бъде неразрешено ", безапелационен бе екоминистърът. Повод за коментара му стана нерегламентираното бунище, в което е превърната част от пясъчната линия, с забележими следи от палатки и замърсяване на метри от морския бряг.

Димов е уверен, че когато има правилник, ще може да се постановат и безусловни наказания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР