Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов
Коментари Харесай

Министър Димов за бедствието в Бургаско: Има неща, които просто човек не може да прогнозира

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия положението на язовирите и пречиствателните станции в Бургаско. Той призна, че има проблеми в два обекта, които са под управлението на Министерство на околната среда и водите. Единият е в районното хранилище за боклуци в Бургас. Има няколко разновидността за решението му, изясни министърът. Вторият проблем е с пречиствателната станция в Езерово.

Няма скъсани насипи на язовирите в Бургаско, заяви още Димов и осведоми, че всички пътища през нощта в региона са били проходими, само че в по – огромната си част единствено в едно платно.

Климатът е динамична големина, който непрестанно се трансформира и би трябвало да се приспособяваме към тези промени, разяснява още министърът по отношение на това, че прогнозите за превалявания в Бургаско, съгласно които те са трябвало да бъдат четири пъти по-малко.

„ Има неща, които просто човек не може да предвижда, като земетресенията да вземем за пример “, сподели още Нено Димов.

Министърът разяснява и казусът със замърсяването на въздуха. Той удостовери, че неприятното качество на въздуха водят до аномалии в природата, за които на човек му би трябвало време да вземе ограничения за справяне с тях.

„ Чистотата на въздуха е един доста значителен проблем. Приоритет на Министерство на околната среда и водите е намаляването на замърсяването на въздуха. Това непосредствено е обвързвано и със здравето на хората. Факт е, че имаме 23 града, в които замърсяването на въздуха е над нормите. За последните шест години се вижда очевидна наклонност в замърсяването. София и Варна са общините, които взимат най – съществени ограничения. Но не подобен е казусът във Видин - градът, който е с най – сериозен проблем. Това идва от бедността там. Бедните хора се отопляват всеобщо на дърва и въглища, а от там идва сериозното замърсяване на въздуха “, съобщи Нено Димов.

Друг метод за понижаване на нездравословните частици във въздуха е закупуването на електрически автомобили. На този стадий обаче, разяснява министърът, има опция единствено за спонсориране на закупуването им от държавни и общински структури.

Относно замърсяването на Черно море на 30 октомври ще има интернационална конференция във Варна, заяви Димов. „ По българското Черноморие има нерешени дребни проблеми, които са в дребните курорти “, призна още министърът на районното развиване и благоустройството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР