Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и зам.-министър

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и зам.-министър
Коментари Харесай

Емил Димитров: Язоворите имат достатъчно вода за осигуряване на потреблението през 2021 г.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и зам.-министър Илияна Тодорова организираха работна среща с шефа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община Красимир Димитров.

Срещата беше по отношение на прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология за предстоящите превалявания, както и идното снеготопене и поради позволените с месечен график на Министерство на околната среда и водите за април – 50,00 млн. м3 за електропроизводство, целящи обезпечаване на свободен размер за вдишване на приток от насъбрани снежни ресурси в бент. „ Искър “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

На срещата е разисквано взаимоотношението и координацията сред Министерство на околната среда и водите и Столична община за повишение на успеваемостта на контрола по проводимостта за безпроблемно протичане на водите в коритото на река Искър и недопускане на нездравословно влияние в сериозните сектори от реката.

Във връзка с идното пролетно прииждане Димитров осведоми, че размерът на всички язовири все още е задоволителен да обезпечат потреблението през 2021 година, в това число размерите в бент. „ Тича “ и бент. „ Камчия “.

Акумулираният размер в язовир „ Тича “ е задоволителен да обезпечи питейно-битовото водоснабдяване за идващите 3 години, както и напоителен сезон 2021 година.

Поради нараствания приток язовир „ Камчия “ към този момент е със запълване 98% и след постигане до оптимален размер, постъпващият приток ще се употребява за пълнене на язовир „ Г. Трайков “, което ще даде опция за обезпечаване на нужните водни количества и за промишлено водоснабдяване в региона на Девня.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР