Министърът на обществената сигурност на партията Сиобхиан Браун по-рано твърдеше,

...
Министърът на обществената сигурност на партията Сиобхиан Браун по-рано твърдеше,
Коментари Харесай

Нови беди за Джей Кей Роулинг: Очаквам да бъде арестувана

Министърът на публичната сигурност на партията Сиобхиан Браун по-рано твърдеше, че неправилното установяване на пола - да вземем за пример потреблението на местоимението " той ", когато се приказва за транссексуална жена - няма да се смята за закононарушение от ненавист, само че в този момент тя съобщи, че това ще бъде решение на полицията.

 

В понеделник, 1 април, когато влезе в действие Законът за закононарушенията от ненавист и публичния ред (Шотландия), Браун съобщи в предаването Today на Радио 4: " Това може да бъде докладвано и да бъде разследвано. Дали полицията ще сметне, че това е закононарушение или не, зависи от полицията на Шотландия. "

 

На Деня на шегата, авторката на " Хари Потър " разгласява концепцията си за първоаприлска смешка, като разказва разнообразни нарушители, модел, телевизионна водеща и други - всички, които се дефинират като транссексуални дами - като дами, преди да напише: " Само се майтапя. Очевидно е, че хората, упоменати в горните туитове, въобще не са дами, а мъже, всички до един. "

 

Роулинг, чиято съпротива против признаването на желаните местоимения на транссексуалните хора неведнъж е била осъждана като трансфобска, оспори новия закон за закононарушенията от ненавист, като написа, че в случай че нейните първоаприлски изявления се квалифицират като закононарушение според новия закон, " чакам с неспокойствие да бъда задържана, когато се върна в родината на шотландското Просвещение ". (Роулинг, която живее в Единбург, съобщи, че сега е отвън страната.) 

 

Роулинг написа: " Новото законодателство е необятно отворено за злоупотреби от страна на деятели, които желаят да заглушат тези от нас, които приказват за заплахите от премахването на еднополовите пространства за дами и девойки, за безсмислието на данните за престъпността, в случай че насилствени и полови набези, осъществени от мъже, се записват като закононарушения, осъществени от дами, за гротескната неправда да се разрешава на мъже да се състезават в женски спортове, за несправедливостта на женските работни места, почести и благоприятни условия, които се лишават от транссексуални мъже, както и за действителността и неизменността на биологичния пол. "

 

Законът беше признат през 2021 година, до момента в който Хъмза Юсаф изпълняваше длъжността министър на правораздаването в държавното управление на Никола Стърджън. То се ползва едвам в този момент, откакто полицията в Шотландия прекара известно време в образование на своите чиновници.

 

Новият закон обгръща омразата въз основа на възраст, увреждане, раса, вяра, полова ориентировка и транссексуална еднаквост. Жените не са включени в листата на предпазените групи в законодателството, което беше несъмнено като " удивително " от деятеля за човешки права Питър Татчел.

 

По този въпрос Браун призна, че " би трябвало да се свърши още работа " и съобщи, че ще бъде импортиран законопроект за мизогинията.

 

Законодателството обаче породи опасения, че определението за закононарушение от ненавист е прекомерно двусмислено и може да заплаши свободата на словото, като измежду известните критици са Роулинг, подкастровата звезда Джо Роугън и Елон Мъск, притежател на компанията X.

 

Превод и редакция на ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР