Министърът на образованието на Турция Исмет Йълмаз представи окончателния вариант

...
Министърът на образованието на Турция Исмет Йълмаз представи окончателния вариант
Коментари Харесай

Без теория за еволюцията за сметка на джихад, в новата образователна програма на Турция

Министърът на образованието на Турция Исмет Йълмаз показа окончателния вид на новата образователна стратегия, по която ще се преподава в учебните заведения в страната. От нея е отстранена теорията за еволюцията, само че за сметка на това е включена концепцията за джихада, оповестява вестник Hurriyet.

Новата образователна стратегия влиза в действие за първи, пети и девети клас от началото на тази година, а през идната ще обхване и други класове.

„ Джихадът е детайл в нашата вяра. Това е в нашата вяра... Задължението на Министерството на образованието е да преподава всяко разбиране справедливо, по верен метод. Освен това е наша работа да поправяме нещата, които погрешно се възприемат, виждат или учат ", съобщи Йълмаз на конференция в турската столица Анкара.

„ По този метод в уроците по ислямското право и главните науки за религията ще има [концепцията] джихад. Но какъв е този джихад? Това, което споделя нашият Пророк (Мохамед), е, че до момента в който се връщаме от война, отиваме от дребен джихад до огромен джихад. Какъв е този огромен джихад? Това значи да се служи на нашето общество, да се усилва благосъстоянието, да се обезпечава мир в обществото, да се служи на потребностите на обществото. Най-лесно е да воюваш, да се биеш. Това, което е мъчно, е да се обезпечи мир и успокоение ", разясни министърът.

Говорейки за противоречивото решение за изключване на еволюцията, Йълмаз сподели, че не е включен в националната образователна стратегия „ тъй като е над равнището на учениците ". Теорията за еволюцията ще бъде изучавана във висшите образователни заведения, добави просветителният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР