Министърът на образованието на Италия Фиорамонти подаде оставка заради липса

...
Министърът на образованието на Италия Фиорамонти подаде оставка заради липса
Коментари Харесай

Министерска оставка в Италия

Министърът на образованието на Италия Фиорамонти подаде оставка поради липса на желаните от него средства за министерството, което управлява, съобщи БГНЕС.
Италианският министър на образованието Лоренцо Фиорамонти сподели пред интернационалните медии през вчерашния ден, че е подал оставка, откакто не е съумял да получи от държавното управление няколко милиарда евро, за които е упорствал, че са нужни за възстановяване на образованието в учебните заведения и университетите в Италия.
Оставката е удар по единството на държавното управление, чиито партии са в несъгласие по въпроси, вариращи от позицията за промените в еврозоната до правата на мигрантите.
Напускането на Фиорамонти акцентира проблемите в партията на му - придвижване „ Пет Звезди ”, което се пробва да се реорганизира на фона на необятното вътрешно неодобрение от водача си Луиджи Ди Майо. Фиорамонти съобщи пред международните осведомителни организации, представени от в. „ Дейли Сабах ”, че е връчил своята " неотменима оставка " на премиера Джузепе Конте в писмо малко преди Коледа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР