Министърът на образованието на Иран Реза-Морад Сахрей обяви планове за

...
Министърът на образованието на Иран Реза-Морад Сахрей обяви планове за
Коментари Харесай

Иран въвежда различни учебници за момичета и момчета

Министърът на образованието на Иран Реза-Морад Сахрей разгласи проекти за въвеждане на обособени учебници за девойки и момчета. Промяната цели регистриране в „ културата на скромността “, насърчавана от управляващите.

Министърът не посочи по кое време тъкмо ще се случи това. При откриването на новата образователна година той разгласи, че 20 000 учебни шефове към този момент са заменени, с цел да „ поведат промяна в институциите “.

Миналата година иранските учебни заведения, изключително тези за девойки, се трансфораха в огнище на безредици след гибелта на Махса Амини през септември 2022 година Младата жена бе арестувана от така наречен " морална полиция ", тъй като не е носила хиджаба си вярно. Това докара до гибелта ѝ.

Убийството на Амини провокира най-голямата вълна от демонстрации в цялата страна от десетилетия, които бяха грубо потушени от държавното управление. Смята се, че няколкостотин протестиращи са убити по време на безредиците. Хиляди хора бяха задържани, доста от които бяха екзекутирани и с тежки присъди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР