Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че следващите

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че следващите
Коментари Харесай

През следващите между 5 и 15 години се очаква най-голям дефицит на учители

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че идващите сред 5 и 15 години се чака максимален дефицит на учители в областта на междинното обучение. Тази година се усеща липса на учители по математика, естествени науки, информатика и британски език. Вълчев разяснява, че този дефицит е друг за обособените райони.
Обобщената информация за оповестените работни места в бюрата по труда демонстрира търсене на близо 3000 учители.
Министерството на образованието и науката е подготвило тактика за справяне с казуса, която ще бъде разисквана на конгрес през септември.
Министър Вълчев съобщи, че единият вид е да бъдат привлечени повече младежи да приключват висше педагогическо обучение. Той добави, че се създава стратегия, която ще включва ограничения за ангажиране на учителите в ранна пенсионна възраст с позиции към по-ниско натоварване. Третият вид е хора с друго обучение да придобият педагогическа подготовка и да се включат в образователния развой, съобщи евроком.
Повече от 11 000 специалисти в цялата страна ще работят за връщане на отпадналите възпитаници в класните стаи, съобщи още Вълчев.
Екипите ще продължат да работят и след началото на образователната година. Механизмът ще бъде уголемен с ограничения за задържане на учениците в просветителната система.
За да бъдат арестувани децата в учебно заведение, Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и обществената политика ще внесат оферти за увеличение на помощите, обвързани с визитата в учебно заведение, уточни Красимир Вълчев, представен от БНР.
„ Училището, респективно учителят, да може да предлага фамилните помощи за деца да се изплащат в натура, когато детето има потребност от съответни неща, с цел да посещава учебно заведение ", изясни министърът.
Той съобщи, че са подготвени новите учебници за 2 и 6 клас. Вълчев увери, че до 15 септември те ще бъдат доставени в 90 до 95 на 100 в учебните заведения.
„ Дори и да има някъде забавяне, то ще бъде минимално и мисля, че няма да попречи за пускане на образователната година ", добави Красимир Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР