Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира в предаването

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира в предаването
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Основният актьор в класната стая е мотивираният учител

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разяснява в предаването “Плюс минус” по Нова тв тематиката за учебното заведение, като метод на интеграция на ромите.

Всички знаем, че има проблем, децата от фамилии с ниско обучение са се нараснали през последните години, сподели Вълчев. Когато обаче институциите работят дружно, резултатите са налице. Не би трябвало да се поставя знак за тъждество на децата от ромски генезис и децата от проблематичните групи, сподели той.

Правим надзор всяка седмица, получавам отчети от всяка област. Почти на всички места има учебни заведения, в които посещаемостта е под 50%, разяснява министърът.

Основният артист в класната стая е стимулираният преподавател, сподели Вълчев. По думите му не трявба да се позволява отпадането на нито едно дете от просветителната система, сподели той.

Образованието и възпитанието са отговорите на доста въпроси, сподели той.

Всяко едно дете би трябвало да бъде подкрепено, изключително за това, за което е установено, че има проблеми, сподели Вълчев. Последните една две години има нарастване на децата, които учат вяра като свободно избираем предмет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР